Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
61. Regler för att matcha vin med mat - med Petter Askergren
0:00
-43:21

61. Regler för att matcha vin med mat - med Petter Askergren

Människor som kan vin blir snabbt nördar som svänger sig med namn på regioner och druvor på ett sätt som lätt kan bli för komplicerat för den (som jag) som vill lära sig grunderna i hur man parar ihop vin och mat. Petter Askergren tillhör inte den kategorin. Han är utbildad sommelier, författare till boken “Vin - så funkar det” tillsammans med Alf Tumble, vinpoddare, krögare och artist. Han är också generös med råd av just det slag jag söker och dessutom med tips på böcker där man kan fördjupa sig ännu mer.I slutet av avsnittet summerar jag några av de råd han ger, liksom några av de viktigaste råden om att para ihop mat och vin, hämtade ur böckerna han tipsar om.

Bokrekommendationer:

Vinexpert på 24 timmar - Jancis Robinson. 

What to Drink with What You Eat - av Karen Page & Andrew Dornenburg. 

Systembolagets kartbok över vinområden - Per Leimar, Mats Claesson. 

Producent: Jens Back och Per Grankvist. Klippning Hanna Brandén och mixning av Stray Dog Studios. Foto: Stina Stjernkvist / TT. När du delar i sociala kanaler, använd #perspektivpodden

Perspektiv är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!