Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
64. Elektrifieringen av fordonsparken - med Sofia Granfors
0:00
-25:43

64. Elektrifieringen av fordonsparken - med Sofia Granfors

Om några år kommer de flesta av våra bilar gå på el. Men frågan man kan ställa sig är förstås hur det ska gå till, rent praktiskt. För att förstå det behöver man bland annat veta lite mer om vilka som är de stora skillnaderna mellan bilar som drivs på el, och traditionella bilar med förbränningsmotorer. Och så behöver man förstå hur våra beteenden kommer att behöva ändras. Därför bestämde jag träff med Sofia Granfors som är chef för e-mobility, elektrifierad mobilitet, på svenska Volkswagen.

Vi tog en tur med en av deras elbilar och parkerade för att prata om hur våra bilar - och samhället - ska elektrifieras. Hur länge räcker ett batteri? Kommer man någonsin att besöka en mack igen? Och kommer det finnas lika många bilar i städerna framöver? Svaren får du i avsnittet.

Producent: Jens Back och Per Grankvist. Klippning Hanna Brandén och mixning av Stray Dog Studios. När du delar i sociala kanaler, använd #perspektivpodden

Perspektiv är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!