Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
102. Om ultraprocessad mat och vad det gör med oss. Med Ann Fernholm.
Preview
0:00
Current time: 0:00 / Total time: -5:50
-5:50

102. Om ultraprocessad mat och vad det gör med oss. Med Ann Fernholm.

Vi äter mer än någonsin men får i oss mindre än tidigare. Ja, ungefär så kan man beskriva svenskarnas matvanor nuförtiden. Samtidigt som vi debatterar hur många ägg man kan äta varje dag eller hur farligt potatis är för oss glömmer vi bort att prata om hur vår mat förändrats de senaste decennierna. Alltså inte bara i termer av fetthalter och sockerhalte…

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Vad Vi Vet. to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Vill du vara säker på att inte känna dig utanför när aktuella frågor diskuteras? “Perspektiv” är podden som hjälper lyssnarna att snabbt bli mer allmänbildad om viktiga ämnen som påverkar vår tid.
Per Grankvist, grundare till allmänbildningstjänsten Vad Vi Vet och nominerad till årets journalist, intervjuar experter som både kan sitt ämne och konsten att förklara det på ett begripligt sätt. Samtidigt som du pendlar, tränar eller gör tråkiga vardagssysslor ger podden dig snabbt tillräckligt mycket kunskap för att både förstå hur en fråga påverkar dig och kunna diskutera det med andra. Lyssna så hör du snabbt varför “Perspektiv” blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar. Börja med avsnitt 160, en lyssnarfavorit.