audio-thumbnail
36. Så får du kontroll på din leverantörskedja
0:00
/32:14

De senaste åren har pandemin påverkat de globala leverantörskedjorna. Det gjorde det tydligt hur viktigt det är att ha en leverantörskedja som fungerar även under normala omständigheter. I avsnitt 36 av “Nästa steg”, Vad Vi Vets podd om företagande, får du lära dig mer om olika typer av leverantörskedjor: lokalt och internationellt.

Några som testat på olika former av tillverkning är Arild Links i Helsingborg. Grundarna Fredrik Ivansson och Håkan Orrling drömde om ett globalt smyckesvarumärke som både var snyggt och gjorde gott. Redan från början valde man att jobba med humanium, en metall skapad av illegala vapen som smälts ned. Ivansson menar att genom återvinning av materialet från insamlade vapen bidrar företaget på ett handfast sätt till att göra världen lite bättre.

Som så många andra smyckestillverkare valde Arild Links att lägga tillverkningen utomlands för att minska kostnaderna och samtidigt slå vakt om kvaliteten. Ivansson berättar att en majoritet av de smycken som Cartier, Tiffany och andra lyxmärken tillverkar görs i Asien. Deras tanke var att använda någon av deras underleverantörer och tidigt inleddes ett samarbete med en producent i Kina.