Vad Vi Vet.
Vad Vi Vet idag
10. Förhandla med tonåringar? Här är alla knepen du behöver
0:00
-46:19

10. Förhandla med tonåringar? Här är alla knepen du behöver

Vinner tonåringarna argumentationen varje gång? Misslyckas du med att göra dem delaktiga i besluten? Att förhandla med tonåringar kan vara så frustrerande att vi bjöd in en av landets främsta experter till studion. Lars-Johan Åge är utbildad i förhandling på Harvard Law School och har arbetat med både FBI:s gisslanförhandlare och svenska polisens insatsstyrka. Han är förhandlingsprofessorn som också analyserat mönster hos världens bästa förhandlare inom gisslansituationer, affärer och diplomati. För vår Matilda Westerman berättar han att även om det är en diskussion hemma vid köksbordet, en affärsförhandling eller ett gisslandrama, så är knepen för att få till en lyckad lösning likartade.

Boktips

Happy, happy - fem steg för att komma överens med vem som helst - Lars-Johan Åge (Volante).

----

"Sämst i världen?" är en podd från Vad Vi Vet som förklarar aktuella händelser med utgångspunkt från fakta.

I januari 2020 bytte vår familjekanal namn från Generation Ordning till Vvv. Förälder. Följ @vvv.foralder för tips från experter som hjälper dig bli en klokare förälder.

Programledare: Matilda Westerman. Producent: Gabriella Lahti. Tekniker: Matti Palm.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Vad Vi Vet idag
Lyssna när vi förklarar sammanhangen - på mindre än 5 minuter! Låt programledare Peppe Öhmans outsinliga nyfikenhet leda dig till svaren som gör att du lär dig något nytt varje dag.