Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
110. Därför är talgoxen den smartaste mesen - med Anders Brodin
0:00
-43:36

110. Därför är talgoxen den smartaste mesen - med Anders Brodin

Inte nog med att talgoxen är en av Sveriges mest välkända och omtyckta småfåglar. Det är även en av världens mest utforskade fågelarter. Så här på vårkanten hör du den välkomna våren och jag passade därför på att träffa Anders Brodin, professor i evolutionär ekologi och expert på talgoxar och hur de lär sig saker. Han har även skrivit den mycket uppskattade boken "Smartast bland mesar".

Som du kommer att få höra har den en fantastisk förmåga att lära sig själv nya saker genom observation och den är bra på självbehärskning. Och så ska vi få lära oss om talgoxåret och höra om vilken arg svensk författare som också var en fågelkännare av rang.

Brodins rekommendationer:

Blomstermålningar och djurstycken - August Strindberg

Birds As Individuals - Len Howard

Gunnar Brusewitzs böcker, teckningar och målningar

Konrad Lorenz populärvetenskapliga essäer om fåglar

“Perspektiv” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som gör dig allmänbildad inom aktuella ämnen - med minimal ansträngning. Ta del av tusentals förklaringar och quiz på vadvivet.se eller @vadvivet

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Producerare: Andrea von Essen. Klippning: Jens Back. Mixning: Stray Dog Studios.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!