Ovan ser du en generisk bild av hur strategiskt arbete går till i olika organisationer. Många organisationer lägger mycket tid på att planera och kartlägga sin verksamhet. Men bara för att det låter vettigt innebär inte att det är det, menar forskaren Åsa Rönnbäck.

När vi hörde talas om att hennes studier tyder på att planeringsdagar är just så meningslösa som deltagarna ofta uppfattar det som blev vi nyfikna. I senaste avsnittet av vår aktualitetspodd Perspektiv pratar hon och Per Grankvist om de managementteorier som präglat svenskt näringsliv i olika perioder de senaste decennierna och nämner fler buzzwords än du trodde var möjligt.

De pratade också om poängen med kvalitetsarbete, om varför introverta personer kan vara bättre ledare än de som har en utåtriktad personlighet, och varför det är klokare att leda via kulturen än genom med strukturer. Om du haft på känn att planeringsdagar är överskattade är det här ett avsnitt för dig.

Du hittar podden i Apple Podcaster, Spotify, Acast, Google Podcast och i alla andra appar där du hittar poddar. Sök efter "Perspektiv" så hittar du den. Eller klicka på länken i profilen för att komma direkt till avsnittet.