Är nyhetsbreven gratis?

Ja. När du skaffar nyhetsbreven får du också en gratisprenumeration eftersom det behövs för att logga in på sajten och komma åt de förklaringar vi skriver om i nyhetsbreven. Du ställer in vilka nyhetsbrev du vill få här.

  • Du kan närsomhelst avsluta nyhetsbreven på "Ditt konto".
  • Du kan logga in på sajten även utan att ha skaffat nyhetsbrevet.

Kan jag logga in med lösenord?

Nej. För att förenkla för våra användare (och säkerhesskäl) använder vi inloggningslänkar. När du anger din mejladress vid inloggning skickar vi en länk till dig som du klickar på för att komma in.

  • För att slippa logga in varje gång, ställ in din webbläsare på att acceptera cookies på just vadvivet.se - så kommer den att komma ihåg att du är inloggad!

Hur uppdaterar jag mina betaluppgifter?

Du kan redigera dina betaluppgifter på "Ditt konto". Där kan du även avsluta din prenumeration.

Vem står bakom Vad Vi Vet?

Tjänsten grundades av Per Grankvist 2018. Den är oberoende av politiska och ideologiska aktörer. Läs mer om Vad Vi Vet här.

Hur går er faktagranskning till?

Vi har rutiner och processer för att kontrollera källor och verifiera fakta.

  • När vi bestämmer oss för att försöka beskriva ett ämne börjar vi med att ta reda på så mycket fakta som möjligt om detta.
  • Redaktören och skribenten diskuterar sedan vilka perspektiv som ska ingå i förklaringen och om det finns vissa fakta som är särskilt minnesvärda och som vi vill lyfta fram i beskrivningen för att göra den lättare att komma ihåg.
  • När skribenterna lämnat in sina förklaringar tar en redaktör hand om texterna. Eftersom uppgifterna i förklaringen måste ha källor, är det redaktörens jobb att kontrollera de källor som angivits och bedöma om de är trovärdiga, relevanta och korrekta. En förklaring kan på det här sättet gå fram och tillbaka mellan skribenten och redaktören flera gånger. Läs mer om vår faktagranskning här.

Kommer gratisprenumerationen alltid vara gratis?

Ja. För att uppgradera från en gratisprenumeration till en års- eller månadsprenumeration måste du aktivt välja det. Med en års- eller månadsprenumeration har du tillgång till obegränsad läsning. Läs mer om vilka olika prenumerationer som finns här.

Hur avslutar jag nyhetsbreven?

Du ställer in vilka nyhetsbrev du vill få här.

  • Du kan närsomhelst avsluta nyhetsbreven på "Ditt konto".

Hur delar jag min prenumeration med andra?

Om du prenumererar på "Familj" så får du dela din prenumeration med 4 andra. För att dela så skickar du deras mailadresser till ellen@vadvivet.se och så lägger vi till dem till ditt konto.

Var hittar jag mina sparade förklaringar och favoriter?

Förklaringar som du sparat och som du har markerat som favorit finns i "Din läslista". 

Hur funkar era annonser?

En del av vår finansiering består av annonser. Vad Vi Vet har inga traditionella annonser utan hjälper företag att sprida kunskap för att skapa förtroende. Vi producerar förklaringar av komplexa frågor på uppdrag av våra företagskunder och publicerar dem i våra kanaler (med annonsmärkning) med samma faktagranskning som präglar allt annat vi gör. Det är vår chefredaktör som har sista ordet, även när det gäller de betalda förklaringarna. Exempel på annonsörer är Arla, Clas Ohlson, Google, Storytel och Unibet.

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta ellen@vadvivet.se