Är nyhetsbreven gratis?

Ja. När du skaffar nyhetsbreven får du också en gratisprenumeration eftersom det behövs för att logga in på sajten och komma åt de förklaringar vi skriver om i nyhetsbreven. Du ställer in vilka nyhetsbrev du vill få här.

  • Du kan närsomhelst avsluta nyhetsbreven på "Min sida".
  • Du kan logga in på sajten även utan att ha skaffat veckobrevet.

Kan jag logga in med lösenord?

Nej. För att förenkla för våra användare (och säkerhesskäl) använder vi inloggningslänkar. När du anger din mejladress vid inloggning skickar vi en länk till dig som du klickar på för att komma in.

  • För att slippa logga in varje gång, ställ in din webbläsare på att acceptera cookies på just vadvivet.se - så kommer den att komma ihåg att du är inloggad!

Hur uppdaterar jag mina betaluppgifter?

Du kan redigera dina betaluppgifter på "Min sida". Där kan du även avsluta din prenumeration.

Vem står bakom Vad Vi Vet?

Tjänsten grundades av Per Grankvist 2018. Den är oberoende av politiska och ideologiska aktörer. Läs mer om Vad Vi Vet här.

Hur går er faktagranskning till?

Vi har rutiner och processer för att kontrollera källor och verifiera fakta.

  • När vi bestämmer oss för att försöka beskriva ett ämne börjar vi med att ta reda på så mycket fakta som möjligt om detta.
  • Redaktören och skribenten diskuterar sedan vilka perspektiv som ska ingå i förklaringen och om det finns vissa fakta som är särskilt minnesvärda och som vi vill lyfta fram i beskrivningen för att göra den lättare att komma ihåg.
  • När skribenterna lämnat in sina förklaringar tar en redaktör hand om texterna. Eftersom uppgifterna i förklaringen måste ha källor, är det redaktörens jobb att kontrollera de källor som angivits och bedöma om de är trovärdiga, relevanta och korrekta. En förklaring kan på det här sättet gå fram och tillbaka mellan skribenten och redaktören flera gånger. Läs mer om vår faktagranskning här.

Kommer gratisprenumerationen alltid vara gratis?

Ja. För att uppgradera från en gratisprenumeration till en års- eller månadsprenumeration måste du aktivt välja det. Med en års- eller månadsprenumeration har du tillgång till obegränsad läsning. Läs mer om vilka olika prenumerationer som finns här.

Hur avslutar jag nyhetsbreven?

Du ställer in vilka nyhetsbrev du vill få här.

  • Du kan närsomhelst avsluta nyhetsbreven på "Min sida".

Hittar du inte svaret på dina frågor?

Kontakta ellen@vadvivet.se