Kontakt

För att komma i kontakt med oss, se längst ner på sidan.

Är nyhetsbreven gratis?

Ja. När du skaffar nyhetsbreven får du också en gratisprenumeration eftersom det behövs för att logga in på sajten och komma åt de förklaringar vi skriver om i nyhetsbreven. Du ställer in vilka nyhetsbrev du vill få här.

  • Du kan närsomhelst avsluta nyhetsbreven och andra notiser från oss här.

  • Du kan logga in på sajten även utan att ha skaffat nyhetsbrevet.

Logga in med lösenord?

Ja. Tidigare använde vi oss av inloggningslänkar, men numera använder vi lösenord. Vid inloggning så kan du också välja att logga in med ditt Google- eller Microsoft-konto.

  • Om du har glömt lösenordet kan du återställa det här.

Hur redigerar jag

Du kan redigera dina betaluppgifter på "Inställningar". Där kan du även avsluta din prenumeration.

vem står bakom?

Tjänsten grundades av Per Grankvist 2018. Den är oberoende av politiska och ideologiska aktörer. Läs mer om Vad Vi Vet här.

Hur ghår faktagranskningen till?

  • När vi bestämmer oss för att försöka beskriva ett ämne börjar vi med att ta reda på så mycket fakta som möjligt om detta.

  • Redaktören och reportern diskuterar sedan vilka perspektiv som ska ingå i förklaringen och om det finns vissa fakta som är särskilt minnesvärda och som vi vill lyfta fram i beskrivningen för att göra den lättare att komma ihåg.

  • När reportrarna lämnat in sina förklaringar tar en granskare hand om texterna. Eftersom uppgifterna i förklaringen måste ha källor, är det granskarens jobb att kontrollera de källor som angivits och bedöma om de är trovärdiga, relevanta och korrekta. En förklaring kan på det här sättet gå fram och tillbaka mellan reportern och granskaren flera gånger. Slutligen godkänner en redaktör förklaringen och den publiceras. Läs mer om vår faktagranskning här.

Hur hanteras min info

För att hjälpa dig att snabbt bli mer allmänbildad ber vi dig att lämna ett begränsat antal personuppgifter samt ange dina preferenser när det gäller vilka ämnen du vill lära dig. Allt detta är frivilligt. Vi sparar dessutom data om vilka sorters förklaringar du tar del av, för att kunna göra kvalificerade gissningar av vilka liknande förklaringar som du skulle uppskatta. Orsaken till att vi sparar detta är för att kunna skräddarsy din upplevelse på vadvivet.se och skicka anpassad kommunikation till dig. Läs mer om vår hantering av personlig information här.

Hur funkar era annonser?

En del av vår finansiering består av annonser. Vad Vi Vet har inga traditionella annonser utan hjälper företag att sprida kunskap för att skapa förtroende. Vi producerar förklaringar av komplexa frågor på uppdrag av våra företagskunder och publicerar dem i våra kanaler (med annonsmärkning) med samma faktagranskning som präglar allt annat vi gör. Det är vår chefredaktör som har sista ordet, även när det gäller de betalda förklaringarna. Exempel på annonsörer är Arla, Clas Ohlson, Google, Storytel och Unibet.

När du använder Vad Vi Vet godkänner du att vi hanterar din personliga information samt använder den för att skräddarsy upplevelsen på vadvivet.se och/eller för att kommunicera med dig med målet att hjälpa dig att snabbt bli mer allmänbildad.

Om du skaffat ett konto på Vad Vi Vet förbinder du dig även till att inte dela din inloggning med någon annan. Vi erbjuder flera möjligheter att dela prenumeration med andra, men alla användare måste ha egna konton på Vad Vi Vet. På så sätt kan vi skydda din personliga information, och hjälpa just dig att öka din allmänbildning inom aktuella ämnen.

Vad Vi Vet förbehåller sig rätten att uppdatera dessa användarvillkor när det passar, och att informera alla användare i samband med detta. En användare som loggar in på vadvivet.se anses ha godkänt villkoren.

Du kan läsa mer om vad som gäller när du skapar ett konto på Vad Vi Vet här.

Hittar du inte svar på dina frågor

Kontakta anna@vadvivet.se