Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
143. Ida Hult om att fastna i gamla hjulspår
0:00
-45:08

143. Ida Hult om att fastna i gamla hjulspår

Man brukar skämtsamt säga att alla älskar förändring - så länge någon annan börjar! Det är både sant och inte sant. Vi förändrar oss ju på olika sätt hela tiden eftersom världen förändras - och vi med den.

Men vi förändras inte alls lika mycket som vi talar om förändring. På alla arbetsplatser är detta ett ständigt aktuellt ämne. Saker ska omorganiseras, man ska ta nya tag, man ska agera annorlunda och på nya sätt.

Ändå blir det sällan så. Vad är det egentligen med vår fäbless för förändring, eller i alla fall att tala om den? Både på jobbet och privat ägnar vi oproportionerligt mycket tid åt att prata om omvälvande förändringar som en gång för alla ska lösa det.

En som funderat på det här är Ida Hult. Hon är etnolog och har verkat i näringslivet i många år där hon hjälpt organisationer förstå framtiden, men kanske allra mest: sig själva. För ett par år sedan kom hon ut med boken Ärvda Svar som handlar om gamla sanningar, slitna ord och redan tänkta tankar som hon menar håller oss fast när allt vi vill är att röra oss.

Lyssna på avsnitt 143 av Vad Vi Vets allmänbildande podd “Perspektiv” för att höra mer om det förrädiska i att leva i känslan av förändring snarare än den faktiska förändringen och mycket mer.

Bokrekommendationer:

“Perspektiv” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som snabbt gör dig mer allmänbildad i aktuella ämnen. Skaffa ett gratiskonto på vadvivet.se

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Redaktör: Sarah Berg. Klippning: Jens Back. Publicering: Sara Lundgren. Mixning: Stray Dog Studios.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Perspektiv - med Per Grankvist
Per Grankvist, grundare av Vad Vi Vet, intervjuar en person som har förmågan att förklara ett aktuellt ämne med ett intressant perspektiv. Lyssna så förstår du varför podden blivit en av Sveriges populäraste vetenskapspoddar!