Vad Vi Vet.
Nästa steg
15. Knepen för att anställa smart (och undvika knäppisar)
0:00
-28:17

15. Knepen för att anställa smart (och undvika knäppisar)

Ju färre anställda ditt bolag har, ju viktigare är varje ny rekrytering och ju skadligare är varje felrekrytering. På Ica Kvantum i Värtahamnen i Stockholm har man tydliga och strikta strukturer för hur man kravställer, intervjuar och anställer medarbetare. Vi får följa bakom yoghurtkylarna där personalchefen Hanna Nordin förklarar hur de arbetar och hur det kommer sig att de inte definierat vad ett bra kundbemötande är, trots att det är det som butiken är känd för. 

Rekryteringsfirman Novare Peritos är specialiserade på att hitta talang där andra inte letar. Grundaren Delal Apak förklarar hur man identifierar sina egna fördomar vid rekrytering, varför det är tramsigt att leta efter människor som ska kunna allt, och hur deras rekryteringsuppdrag leder till bättre kommunikation på jobbet. Dessutom har Linda Elfving på Almi ett klokt råd att ge när det gällande uppförandet på anställningsintervjuer: “Det blir aldrig bättre än då”.

“Nästa steg” är producerad av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nastasteg

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.

Avsnittet presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!