Vad Vi Vet.
Nästa steg
18. Vad lär man sig av en nedläggning eller en konkurs?
0:00
-25:56

18. Vad lär man sig av en nedläggning eller en konkurs?

Många företag har gått igenom en period när likviditeten varit så ansträngd att konkurshotet hängt över verksamheten som ett mörkt moln. I några fall har det ekonomiska läget ändrats så snabbt att konkursen var oundviklig, i andra fall är det resultatet av dåliga affärer under lång tid. Ola Hesselroth berättar om chocken när han insåg att byggföretaget han grundat inte kunde betala räkningarna och varför han ensamt tog ansvar för att försöka se till att det inte drabbade de inblandade. I avsnittet träffar vi också Robin Danehav som valde att lägga ner sitt företag - trots att det på pappret var framgångsrikt. Båda delar generöst med sig av vad de lärt sig av erfarenheten. Dessutom: hur ser långivare och framtida arbetsgivare på att man tidigare gjort konkurs?

“Nästa steg” är producerad av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nastasteg “Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!