Vad Vi Vet.
Nästa steg
21. Då är det rätt att byta spår
0:00
-42:45

21. Då är det rätt att byta spår

Att byta spår kan vara det läskigaste beslut man kan ta som företagare. Att fega ur och bli kvar kan samtidigt vara det dummaste. Så hur vet man när det är dags att byta? Vi har mött några som lärt sig det längs vägen. Sunfab i Hudiksvall är ett företag som vet allt som att byta spår. Per Sundin berättar den smått otroliga historien om hur hans farfar, Erik Sundin, startade sin företagsresa i Arbrå i Hälsingland för snart hundra år sedan. Den verksamhet som började med träskidor har bytt spår flera gånger och är idag världsledande på hydrauliska pumpar. I Hudiksvall finns också Myoroface som utvecklat en “munhantel” för patienter med diafragmabråck att träna upp sväljreflexen. Men trots att produkten älskades av patienterna köpte vården inte in den i de volymer som Myoroface hade räknat med. Ylvali Gerling berättar om vad de gjorde då. 

“Nästa steg” är producerad av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nastasteg

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!