Vad Vi Vet.
Nästa steg
22. Så köper du bolag – till rätt pris
0:00
-40:20

22. Så köper du bolag – till rätt pris

När vi hör talas om företagsuppköp handlar det nästan uteslutande om stora bolag. Jätteaffärer med jättesummor. Men de är snarast undantagen. Oftast handlar förvärv om företag i en helt annan skala. Dagens avsnitt handlar om hur ett helt "vanligt" företagsköp gå till: när Alltronic i Alingsås bytte ägare. Peter Ericsson berättar hur det gick till, från tanke till handling och delar med sig av en lång rad råd, om allt hur man värderar bolaget till hur man de fick med sig personalen.

“Nästa steg” är producerad av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nastasteg

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha faktabaserade förklaringar av aktuella händelser - varje dag.

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!