Vad Vi Vet.
Nästa steg
28. När man inte längre får peka med hela handen
0:00
-41:32

28. När man inte längre får peka med hela handen

Få vet lika bra som Anders Andersson på Thermotech i Umeå hur dåligt det kan bli om man insisterar på att peka med hela handen som chef och ledare. Han övergav nämligen en modell där de anställda styrde fritt och införde formella beslutsvägar. När bolaget gick dåligt insåg han sitt misstag, bad personalen om ursäkt och går nu så långt i motsatt riktning det är möjligt.

I samma stad pekar Delia Zadius på Blomstra med hela handen när det gäller värderingarna för att slippa peka med hela handen på andra områden. I avsnittet hör du båda dela med sig av sina misstag och hur de lärt sig leda mot ett mål utan att peka ut riktningen.

Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler för att bli lite smartare varje dag. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. 

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!