Vad Vi Vet.
Nästa steg
30. Lyckas nästa generation ta nästa steg? Om när föräldrar lämnar över sin baby till sina barn
0:00
-29:59

30. Lyckas nästa generation ta nästa steg? Om när föräldrar lämnar över sin baby till sina barn

Drivkrafterna att ta över ett familjeföretag har förändrats mycket de senaste decennierna, visar forskning från Lunds Universitet. Idag är det långt ifrån alla som vill ta över firman från sina föräldrar. I trakterna kring Gnosjö hittar vi två företagare som är i färd med att göra just det. Madelen Berg på Belyso By LJ-produkter berättar om hur hon fasades in och hur hennes far nu fasar ut sig. Robert Bladh på Essem Design berättar om familjens femårsplan som ska resultera i att han och hans syster tar över, och om de konkreta steg de tagit för att lämna över ansvaret från från pappa till barn.

Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler för att bli lite smartare varje dag.

Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. 

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!