Vad Vi Vet.
Nästa steg
38. Att hitta rätt styrelse
0:00
-39:23

38. Att hitta rätt styrelse

Att ha en bolagsstyrelse är inte bara en markör för ett professionellt och seriöst företag. Tanken är ju att man tillsammans ska kunna jobba mot ett gemensamt mål. 

Joachim Säll, senior rekryterare på en av Sveriges mest erfarna rekryteringsfirmor, Michaёl Berglund i Stockholm, berättar att i uppstarten av en verksamhet är det många som vänder sig till folk i sin närhet. Men Säll menar att det är viktigt att lyfta blicken från sin omedelbara bekantskapskrets. Så hur hittar man personer som passar?

Någon som också har erfarenhet av att hitta rätt styrelse är Leif Rehnström, VD för innovationsbyrån Hello Future i Skellefteå. Nyligen tog de in nya styrelseledamöter, med ett riktigt lyckat resultat. 

Lyssna på Säll och Rehnström för att höra om hur man ska tänka när man tar in nya styrelseledamöter, och vad som kännetecknar en bra styrelse. 

Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nästasteg 

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. 

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!