Vad Vi Vet.
Nästa steg
41. Att driva företag i USA - är det svårt?
0:00
-37:37

41. Att driva företag i USA - är det svårt?

Förenta staterna är för många företagare höljt i ett mytiskt och mystiskt skimmer. Vi har tagit oss till New York för att ta reda på hur det är att driva företag i USA. Stämmer det att deras nationalsport är att stämma varandra? Måste man ha advokater med sig hela tiden och varför pratar företagare så ofta om Delaware?

Anne Therese Gennari tillhör de som har erfarenhet av att driva företag  på andra sidan Atlanten. Hon betonar att det är mycket att tänka på när man grundar en firma som svensk medborgare. Men mentaliteten bland svenskar som kommer till New York kan vara att det förväntar sig större likheter med Sverige eftersom de kan språket och kanske har varit i landet förut. “Jag brukar säga att bara för att man sett på Seinfeld innebär det inte att man kan USA”, säger Erik Ulin, CRO på techbolag Ghost.

Lyssna på avsnittet för att höra honom och reda ut några av de vanligaste fördomarna vi svenskar har om företagarna i USA och ta del av Gennaris knep hon upptäckt på vägen när hon startat sina bolag. 

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som snabbt gör dig mer allmänbildad i aktuella ämnen. Skaffa ett gratiskonto på vadvivet.se

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Redaktör: Andrea von Essen. Klippning: Jens Back. Publicering: Sara Lundgren. Mixning: Stray Dog Studios. 

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!