Vad Vi Vet.
Nästa steg
50. Hur förbereder man sig inför ett tufft år?
0:00
-46:01

50. Hur förbereder man sig inför ett tufft år?

När vi spelar in det här avsnittet är det mycket som känns deppigt. Det beror inte bara på att det är november och vädret är tråkigt, utan också på att framtiden verkar deppig. Ingen vi pratar med tycks optimistisk inför 2024 utan alla räknar med att det ska bli ett svårt år.

Så hur ska man tänka om man vill förbereda sig inför vad som ser ut att bli ett svårt år, ett år där intäkterna antagligen blir mindre än anat och där det mer än något annat handlar om att härda ut? Det ska vi försöka ta reda på idag.

Det är i sådana här lägen man har stor nytta av att ha vettiga människor i styrelsen, och särskilt om man har turen att ha ledamöter som sinsemellan har olika erfarenheter och perspektiv. 

En av de som sitter i Vad Vi Vets styrelse är Wiveka Krantz som till vardags Loarps Gård i Skåne, en gård nordöst om Landskrona som varit i familjens ägo i flera generationer. En annan ledamot är David Orlic som driver ett startup med bas i London som tagit in en massa pengar från flera europeiska riskkapitalfirmor. Tillsammans kommer de med många kloka råd, från olika perspektiv, om vad som blir allra viktigast nu, när vi snart är på väg in i 2024. 

Lyssna på avsnittet för att höra mer om fokus, kundvård och vad som faktiskt är viktigt just nu. 

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Redaktör:  Sarah Berg. Klippning: Jens Back. Publicering: Sara Lundgren. Mixning: Stray Dog Studios. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!