Vad Vi Vet.
Nästa steg
43. Konsten att ta över en verksamhet alla känner till
0:00
-24:07

43. Konsten att ta över en verksamhet alla känner till

En av Helsingborgs längsta gator är Drottninggatan. Det är en lustig gata i det att den byter karaktär flera gånger och växlar från en hektisk boulevard inne i centrum till en lugn strandgata i norr. På nummer 30, ligger ett av Helsingborgs mest kända företag. Verksamheten finns i bottenvåningen till ett stort hus i ljusgult höganästegel från 1800-talets slut och här har det legat i mer än 130 år. På fasaden finns en ljusröd neonskylt med företagsnamnet som deklarerar att här säljs Zoegas Kaffe.

I över 120 år har kaffe bryggts och sålts i butiken. Det är ett rejält arv att förvalta och det har William Styrlander tillsammans med tre andra partner tagit sig an. I avsnitt 43 av “Nästa steg”, Vad Vi Vets podd om företagande, följer vi Styrlander under det första året efter att de tog över caféet våren 2022. Hur ska man tänka när man förvaltar ett arv? 

“Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet, tjänsten som snabbt gör dig mer allmänbildad i aktuella ämnen. Skaffa ett gratiskonto på vadvivet.se 

Programledare: Per Grankvist @pergrankvist Redaktör: Andrea von Essen. Klippning: Jens Back. Publicering: Sara Lundgren. Mixning: Stray Dog Studios.  

Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vad Vi Vet.
Nästa steg
Nästa steg är podden för företagare som vill lära av andra. I varje avsnitt hör du helt vanliga, vettiga företagare från hela Sverige som berättar hur de tog nästa steg i sin egen och företagets utveckling. Lärorik, underhållande och konkret. Lyssna så förstår varför "Nästa steg" blivit en av Sveriges populäraste poddar om entreprenörskap!